Kantojen jyrsintä

Kantojen jyrsintä on lähes poikkeuksetta edullisin tapa poistaa pihapiiristä kantoja ja niiden pintajuuria. Kanto jyrsitään n. 10-20cm syvyyteen asti, jolloin siitä ei jää kuin hetkellisesti nurmeton alue. Asiakkaan pyynnöstä voidaan kuoppa jyrsinnän jälkeen siistiä, tasata sekä istuttaa nurmikko tilalle.

Jyrsinnästä syntyvä hake voidaan poiskuljettaa asiakkaan pyynnöstä. Hake on kuitenkin erinomainen hyödyke pihan muiden kasvien, kuten pensaiden tai kukkalajitelmien juurelle levitettäväksi. Tällä saadaan estettyä epätoivotun kasvillisuuden kasvaminen juurien alueella. Hake myös pitää pensaiden juuriston kosteana estäen kuumana kesänä maan liiallisen kuivumisen.

Kuten puiden kaatamisessa, myös kantojen jyrsinnässä useamman kannon poistaminen kerralla tiputtaa yksittäisen kannon hintaa. Lähtökohtaisesti kannon poistaminen maksaa 1 € / 1 cm kannon läpimitasta katsottuna läheltä maanpintaa mitattuna. Esimerkiksi 40 cm halkaisijaltaan olevan kannon jyrsiminen maksaa 40 €. Minimikustannus jyrsinnälle on kuitenkin 50 € jos työ ei sisällä muita toimenpiteitä.