Kiipeilykaato vai tavallinen suorakaato?

Puut kaadetaan aina asiakkaalle edullisimalla ja turvallisimmalla tavalla. Vaikka toimintani on kattavasti vakuutettu, ei turhia riskejä puun kaadossa oteta. Puut joiden lähellä on hyvin tilaa, voidaan kaataa suorana mahdollisia apuvälineitä käyttäen. Pahasti kallistava puu voidaan joutua kaatamaan kiipeillen, samoin kuin ahtaassa paikassa sijaitseva puu, joka ei mahdu kaatumaan suorana.


Puut kaadetaan mahdollisimman pitkälle akkukäyttöisellä moottorisahalla. Tämän etuna on merkittävästi hiljaisempi ääni sekä ympäristöystävällisyys polttomoottorisahaan verrattuna.


Parhaan tavan puun kaadolle saan varmistettua paikan päällä, mutta esimerkiksi hyvien kuvien avulla pystyn jo joissain tapauksissa arvioimaan kaatotavan. Puunkaatotapa vaikuttaa kaadon hintaan enemmän kuin puun koko. Useamman puun kaataminen kerralla on hintaa alentava tekijä, ja jos tiedät myös naapurisi tarvitsevan kaatopalvelua, voidaan sopia pakettihinta molempien puiden kaatamiselle samalla kerralla.

Puunkaato voidaan suorittaa avaimet käteen periaatteella. Tällöin asiakas ilmoitta mitä haluaa työn sisältävän. Esimerkkinä kaadon lisäksi voidaan kanto jyrsiä ja kohta tasoittaa. Puujäte voidaan kuljettaa pois tai pätkiä runko haluttuun klapimittaan. Runko voidaan myös tehdä polttopuiksi ja oksat hakettaa.